Overslaan en naar de inhoud gaan

Finse sauna

Ook droge sauna genaamd, heeft een lage luchtvochtigheid en een temperatuur van om en bij de 80 °C. Deze kan op aanvraag ook anders ingesteld worden.
De finse sauna:

  • zuivert ons lichaam
  • regelt de bloeddruk en oefent het hart
  • doet ons dieper ademhalen
  • wekt ons metabolisme op
  • traint het lichaam
  • verhoogd ons prestatievermogen

Waardoor stress en vermoeidheid verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Duur : 10 à 15 min (zolang je het aangenaam vindt), zorg voor de nodige afkoeling en las een rustpauze in om het lichaam volledig tot rust te brengen.

Stoomcabine

Het Turks stoombad of hammam heeft t.o.v. de sauna een hoge luchtvochtigheid en een temperatuur van ongeveer 45°C. De stoom wordt in de cabine geblazen met een automatische eucalyptus-muntinjectie:

  • goed bij bronchitis, klachten van gewrichten & spieren
  • het reinigt de huid tot diep in de poriën en is goed voor de luchtwegen
  • verbetert de doorbloeding.

Duur: 10 à 15 min. (zolang je het aangenaam vindt) zorg voor de nodige afkoeling en las een rustpauze in om het lichaam volledig tot rust te brengen.

Infrarood hoek

Deze heeft een pijnstillende & ontspannende werking. Het heeft een diepe doordringing in de huid en onderliggende weefsels. Grote weldaad bij rugklachten, reumatische problemen & gewrichtspijnen.

Duur: 3 min.

Relaxruimte

Onder de sterrenhemel kan je u laten verwennen met een hemelse massage. De sterrenhemel beschikt over 150 leds die je als het ware in de zevende hemel wanen.

Sensatie-douches

Wellness lava heeft een ruime inloopdouche waar u kan genieten van een sentatiedouche met o.a regen, verneveling, chromotherapie en een koude waterval. Er zijn tevens 2 sportdouches en handsproeiers voorzien om na een sauna / hammam beurt uw lichaam te laten afkoelen op de door u gewenste temperatuur. Om hygiënische redenen is het aangeraden om voor iedere sessie te douchen. Scrubzout, douchegel, shampoo en conditioner staan eveneens ter uwer beschikking.

Lounge met sfeerhaard

Om even de tijd te nemen voor uzelf kan u wegdommelen in onze cosy ingeriche lounge. Daar kan je genieten van een hapje, drankje of staren naar ons zoetwateraquarium.

Wellnesstuin

Wij beschikken over een ruime tuin waar je volledig tot rust kan komen na één van uw sessies. Onze tuin is volledig omheind om zodoende jullie de 100% privacy garantie te bieden. Tevens is er de mogelijkheid om bij goed weer buiten te eten, te ontspannen in de ligzetels of te chillen in de buitenlounge.

Buitenzwembad

Het buitenbad heeft een diepte van 1,40 meter en een totaal watervolume van 45OOO liter met verwarming gedurende de periode (april / oktober). Er is een plage voorzien waar je kan pootje baden en een jetstream om tegen de stroom in te zwemmen. Neem alvast een verkwikkende duik na één van uw sessies en voel je als herboren!

Jacuzzi

De spa / jacuzzi is voorzien van 5 verschillende massagezetels, 40 krachtige jets met waterstralen die je laten genieten van een heerlijk relaxerende hydro–massage (warmte, water-massage en gewichtsloosheid) en dit met een constante temperatuur van ongeveer 38 °C (elke plaats in de spa biedt u een ander type massage aan). De jacuzzi is volledig comform de Vlarem II milieuwetgeving (oa: overloop, buffertank, continue wordt het water gefilterd in onze hoge zandbedfilter, ... ). De waterkwaliteit wordt meerdere malen per dag getest op PH & Chloor waarden. De spa bevindt zich in de buitenlucht en bezorgt u een volledig ontspannend gevoel met mogelijks zicht op de sterren.

Afkoelzone

Voor de ijsberen onder ons is er ook een kantelemmer voorzien of je kan ervoor opteren om uw lichaam te laten afkoelen onder onze fonteindouche (uit de grond komende waterstralen op de door u gewenste hoogte).